“Tegu on ilmselt väga suure fantaasialennu ja utoopiliselt mõtleva prouaga. Plaan teha Saaremaale loomapark kuulub rohkem unenägude valdkonda kui reaalsusesse,” vahendab Meie Maa.

Utoopiline on Kaalu sõnul juba see, et Moskvast õnnestuks üldse nimetatud loomi tuua. “Meil on Moskva loomaaiaga väga head kontaktid ja tundes väga hästi sealset olukorda, võin kinnitada, et enamikku nimetatud loomi pole sealt võimalik kätte saada. Neil on loomi endalgi tarvis.”

Teisipäeval esitas Olena Vool Saaremaa keskkonnateenistusele avalduse 27 erineva looma ja linnu ümberasustamiseks Moskvast Kaarma valda Muratsisse. Nimekirjas on näiteks sebrad, kaelkirjakud, kaamelid, ahvid, poni, lumeleopard, kängurud, laamad, mitu eri liiki kurgi, tõukoerad ja papagoid. Kokku ligi 60 looma ja lindu.

Moskva loomaaed sellist ideed ajalehele aga ametlikult ei kinnitanud. Kuna hooned loomade-lindude paigutamiseks veel valmis ei ole, hoiaks Olena Vool neid Oma Saare andmeil esialgu oma korteris.

Mati Kaalu sõnul muudab kava ebareaalseks seegi, et loomade toomine üle piiri Eestisse ei käi niisama lihtsalt. “Lõppkokkuvõttes, isegi kui see kõik õnnestuks, tuleks loomadele ka mingid tingimused luua. Kõik see maksab kümneid ja kümneid miljoneid kroone.”

Keskkonnateenistuse juhataja Raivo Kallas ütles, et Olena Voolu avaldus on võetud menetlusse. “Rohkemat ei oska praegu lisada,” sõnas ta.