Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal ütles Delfile, et rohkem jahutust vajavad mõistagi loomad, kes elavad tavaliselt kõrgel mägedes või kaugel põhjas - jääkaru, muskusveis ja jakid. "Me peame nende eest hoolitsema. Rohkem jootma, mõnda kastma ja mõnel ka puure kastma. Ja vaatama ka toitumise režiimi juures natukene lahedamat ninaesist. Ega selles mõttes inimesed ja loomad väga palju ei erinegi," ütles Kaal.

Kaal ütles, et kui külmal ajal on vaja energiarohkemat toitu, siis praegu nad seda niipalju ei vaja, aga rohkem mahlakamat ja toitu, kus rohkem vett sees on. Lisaks peab vaatama, et sõralistele toodud rohi ei jääks liiga hunnikusse, et see liiga kuumaks minema ei hakka.

Jääkarud lustivad külastajaid pritsides

Kaal ütles, et jääkarud saavad enda jahutamisega ise väga hästi hakkama. "Nad on kavalad. Lähevad teevad ennast märjaks, siis tulevad välja ja see vesi aurab ja sellega on neil jahe. Meie asi on vaadata, et neil vesi sisse-välja kargamisega otsa ei saaks.

Kaalu sõnul pritsivad karud isegi vahel lõbu pärast külastajaid. "Meelega kohe. See isane, kes meil paar aastat tagasi ära suri, lausa nautis seda, et tuli hooga ja hüppas mauhh vette, nii et külastajad olid kõik märjad. Nad on arukad elukad ja suhtlevad inimestega," sõnas Kaal.

Muskusveiseid ja jakke kastetakse lihtsalt aeg-ajalt voolikuga. "Kastame nad ise üle ja niisutame nende puuri liiva, et see aurates tekitaks jaheda keskkonna," rääkis Kaal.

Kaalu sõnul käivad ka elevandid käivad praegu ennast ise jahutamas. "Ma vaatasin üks päev, et võtsid londiga vett, segasid liivaga paraja mördi ja selle mördiga loopisid ennast üle."