Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Kaia Jäppinen on maikuus sündinud amuuri leopardide Darla ja Fredi kutsikate vaderid. Täna oli esimene kord, kui linnajuhid kohtusid oma nimekaimude Kaia, Edgari ja Toomasega.

Selleks puhuks kutsuti kohale ajakirjanikud ja omanimelistele kutsikatele kingiti nimelised söögikausid.

Mati Kaalu sõnul on kolmest amuurileopardi kutsikatest kindlasti kõige julgem Edgar, kes alati kõige ees maailma uudistab, teised tulevad tasakesi järele.

"Hetkel on kutsikatel selgeks liidriks Edgar, Toomas sammub kindlalt keskmisena ning hiilival sammul järgneb neile graatsiliselt ettevaatlik Kaia," iseloomustas oma hoolealuseid talitaja.

"Võib vist küll öelda, et kaks vallatut venda, üks pisut väledam ja teine natuke pontsakam, ning nende sarmikas õde on oma aktiivsuselt sama ettevõtlikud kui nende vaderid,“ iseloomustas Kaal.

Linnapea tundis muret, et kas turvaklaas, mille taga kutsikad ja nende ema ringi müttasid, on ikka piisavalt tugev. Mati Kaalu sõnul on klaas vägagi vastupidav, aga leopardi jõust rääkides ütles mees, et täiskasvanud leopard võib ühe käpahoobiga tappa lehma, mis siis inimesest rääkida.

Mati Kaal ütles, et mõne kuu pärast pannakse leopardikutsikate koopasse ka kaamera, siis saavad kõik, kes monitori, kes neti vahendusel osa leopardide igapäevaelust.