Pirita halduskogu liige Mati Eliste, keda kinnisvaramaakler süüdistab tänases Eesti Ekspressis (EE) rohkem kui 100 000-kroonise pistise võtmises, rääkis täna õhtul TV3 uudistes oma versiooni juhtunust.

Eliste rääkis, et läinud aasta novembris oli ta naise laulustuudiol näpud põhjas ja see raha läks hoopis sinna. "Ühel päeval tuli see raha sponsorluse nime all laulustuudio arvele," ütles Eliste. Abikaasa Maire Eliste rääkis, et laulustuudio ei saagi tegutseda ilma toetajateta.

Pirita linnaosavanema Tiit Teriku sõnul küsis aga Eliste temalt isiklikult, kas on võimalik krundiomanikule soodne otsus teha.

"Mis ei tapa, see karastab ja õpetab," vastas Eliste Tv3 küsimusele, mis saab edasi. Kuigi jah, seda tapmist poleks olnud vaja nimetada, lisas ta kohe.

Eesti Ekspress kirjutas täna, kuidas Eliste pakkus talle abi ühe villa paberite liigutamisel. Asjaajamist pidid kiirendama kaks rahasüsti kogusummas 111 000 krooni. Raha oli läinud “toetustena” mittetulundusühingusse, mida juhivad Eliste ja tema naine.

Pärast Ekspressi looga tutvumist teatas Eliste, et peatas oma kuuluvuse Reformierakonda, lõpetas osalemise Tallinna volikogus ning astub tagasi avalikust elust.