"Siim Kallase tänases tervituses kõlas lause, et palgal ei ole tähtsust. Vaidlen vastu. Olen nõus, et sellel inimesel tõepoolest ei ole konkreetse numbri võrdlusel tähtsust, kellel piisavalt raha on. Ameerikas aga näiteks esitati uurimus õnnelikkuse ja raha suhtes, ning sealt tuli välja väga selge piirarv sellest, kust alates raha ja õnnelikkuse suhe oli otseselt korreleeruv. Umbes 60 000 dollarit aastas oli see number, millest kõrgem palk inimesi enam õnnelikumaks ei teinud," rääkis Masso.

"Jah, siin Eestis makstakse kohe korralikku palka näiteks IT-valdkonnas, aga kui teistel elualadel töötav inimene ikkagi avastab, et teeb 12 tundi päevas tööd ja suudab maksta vaid üüri ära, siis ei saa teda süüdistada ahnuses ja parema elu otsimises."

Pidevad skandaalid mõjuvad tõrjuvalt

Ligi 20 aastat oma elust erinevates riikides elanud Masso sõnul on inimeste tagasimeelitamise juures äärmiselt tähtis õhkkond, kuhu tagasi tullakse.

"Näiteks mõjutab pidev skandaalide jada eestikeelseid inimesi, kes on kuskil välismaal. Kui elektrooniline meedia on täis skandaalne, siis inimesele annab see selge sõnumi ja ta ei tahagi siia tagasi tulla. Süüdistamata meediat, kuna skandaalidest peab rääkima, kuid paraku pidev varastamisest, süüdistamisest ja muudest skandaalidest lugemine mõjutab just nende inimeste otsuseid ja hoiakuid," ütles Masso.