Kloostripäeva korraldajate eesmärk oli tutvustada nii uut kui vana kloostrit ja seda kaunist paika Pirita jõe ääres, ent rahvast huvitas rohkem ikka uus kloostrihoone.

“Inimeste suur huvi ja uudishimu uue kloostri vastu oli pöörane ja aeg-ajalt ka väga problemaatiline,” ütles Lagle Parek ETAle. “Veel pärast ekskursioonide lõppemist käis rahvas ümber maja ja vahtis kloostri akendest sisse, mis oli veidi mind riivav.”

Parek tunnistas, et nii mõnelegi valmistas pettumuse see, et uuest hoonest sai näha ainult fuajeed ja kabelit. “Rohkemat ei olnud võimalik näidata, aga hoone sisseõnnistamispäeval 15. septembril on hoone kõigile täiesti avatud,” ütles Parek. “Peame veel läbi mõtlema selle, kuidas seda avatud uste päeva tehniliselt korraldada nii, et maja ära ei rüüstataks.”

Muus osas õnnestus kloostripäev Pareki sõnul suurepäraselt, rahvarohked oli nii lastele pühendatud päeva esimene pool kui täiskasvanutele suunatud õhtused üritused.

“See taotlus, et rahvas tuleks ja lihtsalt imetleks seda kaunist paika, läks täide,” ütles Parek. “Istuti, söödi ja nauditi olemist ning õnneks ei olnud ka näha purjus inimesi.”

Sisseõnnistamispäeval avaneb igaühel võimalus jätta endast kloostrisse jälg maha — kavas on istutada kloostriaeda annetatud puid-põõsaid ja ilutaimi, mille nimekiri on veel koostamisel. “Istikute muretsemisega püüame arendada kloostri taga olevat parki ja kuna kloostri hallata on ka väike saar jõe keskel, siis on kavas ka selle ala maastik kujundada,” rääkis Parek.