„Kruusimägi ütleb, et ametnikud peavad lõpetama kabinettides kohvitamise, võtma jalad kõhu alt välja ja minema tänavale. Mul on väga kahju, et noormees  võtab sõna küsimuses, milleks  tal ilmselt kompetentsi ei piisa. Muidu ta teaks, et lastekaitsja töö ei seisne kabinetis kohvitamises, vaid hõlmab nii ennetust, järelhooldust ja igapäevatööd juhtumitega, sealjuures ka eestkosteküsimusi, kohtuvaidlusi  ja palju muud,“ on Martinson nördinud.

„Tallinna  linnaosades töötab 55 ja sotsiaal- ja tervishoiuametis kolm lastekaitsetöötajat. Lastekaitse kontseptsioon näeb ette, et iga 1000 lapse kohta peaks kohalikus omavalitsuses töötama üks lastekaitsetöötaja. Nende kriteeriumide kohaselt on Tallinnas teiste omavalitsustega võrreldes küll rohkem lastekaitsetöötajaid, kuid nad on väga koormatud. Mullu näiteks oli Tallinnas tegu 632 lapse keeruka juhtumiga, neist oli 147 kuni kaheaastast. 156 juhul oli tegemist perekonnast eemaldamisega, ja iga taoline juhtum eeldab põhjalikku ja aeganõudvat tööd,“ ütles Martinson.

Abilinnapea tõi näiteks Mustamäe linnaosa, kus töötab kolm lastekaitsespetsialisti. Mullu oli seal  töös 2442 peret ja uusi kliente võeti arvele 290, neist 870 on järelvalvel.

„Ainult väga asjatundmatu inimene võib võtta endale õiguse anda hinnanguid ja teha ettepanekuid valdkonnas, mis on talle tundmatud,“ märkis Martinson seoses Kruusimägi üleskutsega saata sotsiaaltöötajad prügikastide kõrvale ja öösel tänavale patrullima. „Mul on omakorda linnavolinik Kruusimägile ettepanek -  töötagu üks päev  linnaosa lastekaitsja töövarjuna ja siis arutame teemat edasi.“