Terviseameti erakorralise meditsiini osakonna juhataja Martin Kadai sõnul ei levi COVID-19 nakkus õhu kaudu.“Terviserajal sportimine, mänguväljakul viibimine või rabas matkamine ei sea kedagi otseselt ohtu,” ütles Kadai. Siiski soovitab ta, et atraktsioonidel turnides või jõulinnakuid kasutades tuleks kasutada kindaid või desinfitseerida oma käes pärast pindade kasutamist.

Viirus langeb õhust edasi pindadele, kus säilib nakatumisvõimelisena 36–72 tundi. "Teadaolevalt väheneb nakatumisvõimeliste viiruspartiklite osakaal väliskeskkonnas ja pindadel üsna kiiresti," lisas ta.

“Väljas on üsna jahe ja viirus ei püsi külmas kaua. Pigem ei usu, et välijõusaalis treenimine väga ohtlik on,” sõnas Tartu Ülikooli mikrobioloogia ja viroloogia professor Irja Lutsar lisaks.

Kadai tuletab ka jätkuvalt meelde, et praeguses olukorras tuleb kõikidel inimestel võimaluse korral puutuda kokku võimalikult väheste inimestega. “Vajalik on viibida õues, et hoida oma tervist heas vormis, kuid see soovitus ei tähenda kogunemist seltskondadesse, ammugi kaubanduskeskustesse,” sõnas ta.

Praegu tuleks vältida suuri kogunemise ka Lutsari arvates. “Ma saan aru, kui inimesed tahavad poodi minna või Lõuna-Eesti metsades jalutada, kus kedagi pole, aga suuri kogunemisi püüda vältida. Karantiin on karantiin. Kes on kodudes karantiinis, peavad seda ka olema,” ütles ta.