"On märkimisväärne, et Keskerakonna juht on otsustanud avalikult toetada kooseluseaduse kehtetuks tunnistamist," ütles Martin Helme. "Peame seda Konservatiivse Rahvaerakonna suureks võiduks, et pärast meie pikaajalist selgitustööd hakkavad ka teised poliitilised jõud mõistma, et kooseluseadus on juriidiline praak ega vii Eesti elu edasi."

Helme sõnul loodab EKRE kooseluseaduse kehtetuks tunnistamise seaduse eelnõu ühe esitajana, et riigikogus hääletavad selle poolt kõik Keskerakonna liikmed ja teisedki erakonnad.

EKRE fraktsiooni esimehe sõnul on kooseluseaduse kehtetuks tunnistamine kooskõlas erakonna programmi ja valimisplatvormiga. "Teemat on käsitlenud ka mitmed volikogu avaldused, seega ei ole erakonna juhatusel eraldi otsust vaja langetada," kinnitas ta.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar saatis täna EKRE, Vabaerakonna ja Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) juhatusele kirja, milles teeb ettepaneku toetada erakonna juhatuse otsusega "Kooseluseaduse kehtetuks tunnistamise seadust", teatas Keskerakond.