"Minu meelest on ilmselge, et kui meil tuleb ühes aastas 1,2-1,3 miljonit inimest üle, kelle tausta me absoluutselt ei kontrolli, ja ISIS on kuulutanud, et ta on sinna sokutanud tuhandeid inimesi sisse, siis on immigratsioon otseselt seotud terrorismiga," väitis Helme ja lisas, et terrorism ei ole asi iseeneses, vaid see on taktika.

Küsimustele vastanud sotsiaalminister Margus Tsahkna (IRL) peaministri ülesannetes viitas oma vastuses, et see, mida Helme rääkis, on taas teema ärakasutamine, ja rõhutas, et terrorism on olnud ka varem ja selle sidumine põgenikekriisiga on meelevaldne. "Ma tahaks öelda, et kui ei oleks põgenikekriisi Euroopas, siis suure tõenäosusega ei oleks ka teie erakonda. See on see, mis leiba toob lauale," sõnas Tsahkna.

"Me oleme üks väheseid riike Euroopas, kes on põgenike vastuvõtmise skeemi nii detailselt läbi mõelnud," rõhutas Tsahkna. "Meie eksperdid lähevad kohale, reaalselt intervjueerivad inimesi. Me ei usalda suvalisi toimikuid ja andmeid, vaid kontrollime ise üle. Nii et Eesti inimestel ei ole põhjust praegu karta ei põgenikke ega terroriste."