Vajaduse uue teatri sünniks tingis Kivisildniku kinnitusel “kroonuteatrite loominguline kollaps ja eetiline vaakum”, mille täitmiseks kirjutas ta näidendi “Johann Voldemar Jannsen ehk Rahvavaenlase hind”, kirjutab Pärnu Postimees.

Kivisildnik on varem Pärnu Postimehele öelnud, et vormiliselt saab ettekantu olema PowerPointi etendus, mis lähtub presentatsioonimeedia uutest võimalustest ja diskussiooniteatri esteetikast.

Kivisildniku sõnul otsustas ta teatrile Pärnu linnapea nime panna selle tõttu, et tänapäeval on elutempo kiire.

“Lauljaid, sportlasi ja modelle tunnustame teismelistena, miks poliitik peab pensionipõlveni ootama,” ütles Kivisildnik. “Tunnustus tulgu siis, kui inimene sellest veel rõõmu jõuab tunda.”

Linnapea Mart Viisitamme sõnul on ühele linnapeale on suur tunnustus, kui juba tema ametis olemise aja alguses nimi teatrile pannakse.

“Isiklikult hindan Sven Kivisildniku loomingut ja panust Pärnu kultuuriellu kõrgelt. Kunstniku ja kirjaniku väärtus peegeldub tema loomingu elujõulisuses, mida näitab kas või seegi, kui mitmete kilomeetrite tagant sellest kõneldakse. Kivisildniku teoste kõlapind ulatub Pärnust eemale nii mõne kui mõnesaja kilomeetri taha,” rääkis Viisitamm.