Haridustöötajate liidu soov on, et järgmisel aastal tõuseks palk 20 protsenti. „See 20 protsenti ei ole järgmisel aastal enam midagi. Vaadake inflatsiooni kiirust! Selle eest ei saa midagi osta,“ rääkis Sults Delfile.

Sults leiab, et valitsusega ei anna pidada läbirääkimisi, vaid tuleb esitada konkreetsed nõudmised. Õpetajate palga tõstmist toetaval Facebooki lehel kirjutas Sults täna, et kui valitsus nõudmisi ei täida, siis peaks järgnema Eestimaa koolide kindel käitumine. „Näiteks töötatakse ainult tasustatud ajal,“ kirjutas ta.

Sultsi arvutuste järgi töötaksid koolid kolme aasta pärast kaks päeva nädalas, kuna just nii palju saavad õpetajad palka.

Kell 17 alanud meeleavaldusele Sults oma sõnul ei lähe, kuna tegeleb oma õpilastega, samas on ta mõtetes kohal. Koolijuht on kindel, et õpetajate palka ei tõsteta ning on valmis ise streiki organiseerima. „Streiki ei korraldata ühe päevaga. Kui mina selle streigi ette olen valmistanud, siis streik toimib ka,“ oli Sults kindel.

Lähen barrikaadidele!

Kuna koolipäevad ära jääda ei tohi, siis oleks Sultsi ühe idee järgi õpilased koolis, mängiksid koroonat ja muid mänge, kuid õpetajad ei töötaks. „Mina olen nõus minema barrikaadidele ja ma lähen barrikaadidele,“ kinnitas ta.

Sults rääkis, et oma õpilaste nimel on ta valmis kõike tegema, ning lisas, et ka õpetajad teevad kõik, et õpilased õpetatud saaks. „Hommikul tööle minnes nad ei mõtle raha peale,“ sõnas Sults.

Direktor tahaks haridusministri käest küsida, mitu kontrollkatset ta füüsikas peab tegema, et saaks eksperimendi tulemust pidada tõeseks. Lisatingimus on, et elektrit ei ole. Mõistukõne kaudu viitab Sults, et uus põhikooli- ja gümnaasiumiseadus võetakse kasutusele läbiproovimata kujul ja palka lisatöö eest õpetajatele ei maksta.