Soidro avaldas oma Facebooki lehel heameelt selle üle, et nägi vanu tuttavaid ning väljendas oma tundeid seoses Hallaste lahkumisega meie seast.

"Aga ma ei saa üle ega ümber ühest inimestest - Arnold Rüütlist. Illar tegi ju kõik, et ta 1992. aastal ei saaks presidendiks. Proua Rüütlil on täna sünnipäev, aga see president oli sellest hoolimata viimast austust avaldamas," ütles Soidro.

"Ja see näitab mehe suurust! Erinevalt praegusest presidendist, kelle saadetud pärg oli küll kirikus aukohal, aga ei leidnud pärast leinatalitust noorsandi, kes selle Metsakalmistule väärikalt toimetaks. Jüri Luik, Indrek Kannik, Tiit Pruuli ja Mart Soidro paigutasid oma pärja presidendi omast seekord kaugemale," lisas Soidre.

Täna saadeti viimsele teekonnale endine poliitik ja preester Illar Hallaste, kes viimati teenis EELK Ida-Harju praostkonna vikaarina. Hallastele olid Kaarli kirikusse ja Metsakalmistule tulnud oma austust avaldama hulk riigi-, kiriku- ja ühiskonnategelasi.

Eesti Üliõpilaste Seltsi ridadesse kuuluv Soidro on töötanud riigipea Lennart Meri juures pressiesindajana ja olnud kodakondsus- ja migratsiooniameti direktori nõunik.