Teisipäeval teatas Vladimir Putini nõunik Sergei Glazjev, et Venemaa peaks sulgema Ukraina õhuruumi ning pommitama sõjaväeobjekte. Mart Nuti hinnangul on tegemist siiski pigem ähvardusega, mille eesmärk on sundida NATOt vähendama oma aktiivsust Kesk-Euroopas.

Põhjus, miks teeb sääraseid avaldusi nõunik, mitte president, seisneb Nuti sõnul selles, et vajadusel saab pärast sellist väljaütlemist tagasi tõmbuda ja öelda, et tegu siiski pole Venemaa ametliku seisukohaga. Nuti sõnul tasub aga meeles pidada, et kuna Venemaal puudub sõnavabadus, on võimatu, et presidendi nõunik väljendaks oma isiklikke mõtteid või seisukohta, mis poleks saanud heakskiitu kõrgemalt poolt.

Kas Venemaa ka päriselt Ukrainat sõjalennukitega ründab, on iseasi. „Milleni see viib? Suure sõjalise konfliktini? Sõltub Ukrainast. Seda, et NATO hakkaks Venemaaga sõdima, seda ma ei usu," arutles Nutt.

Nuti sõnul võib Ukrainale sõjalise löögi andmise üle arutlevat Glazjevit võrrelda Vene riigiduuma liikme Vladimir  Žirinovskiga. Kuigi Žirinovski on justkui opositsiooni liige, on ta kuulus oma radikaalsete väljaütlemiste poolest, mis kannavad siiski Kremli pitserit. Sama tunnistab ka Nutt: „Kõik, mida ta räägib, on ülevalt poolt kätte antud. Ta mängitakse küll narrina välja, aga ta ei avalda seisukohti, mis on vastuolus poliitilise juhtkonna seisukohtadega."