“See on poliitiline otsus,” rääkis Nutt Delfile. “Ma ei kujuta ette, et see saaks midagi muud olla.”

Seda, kas Evelyn Sepp saab oma uuel töökohal hakkama, Nutt kommenteerida ei soovi. “Inimesel tuleb mingi aeg töötada lasta, siis saab teda hinnata.”

“Küll tuleb igal juhul öelda, et tegemist on sellise ametipalgaga, mida väga vähestes asutustes makstakse,” leidis Nutt. “See tekitab kindlasti küsimusi. Kas tööülesanded on proportsioonis palgaga, see on väga sensitiivne küsimus.”

Sihtasutuse nõukogu otsusel hakkab Evelyn Sepp saama 3000-eurost kuupalka. Eeldusel, et Sepp töötab sihtasutuses kõik kolm aastat, teeb see tööandjale tema palgakuluks koos kõigi maksudega 145 152 eurot ehk kroonidesse arvutatuna 2,27 miljonit.

Kultuuripealinna teise juhatuse liikme ülesandeks on kultuurikatla ehituse alustamine. Nõukogu poolt moodustatud juhatuse liikme valimiskomisjoni hinnangul on Sepal selge visioon ja arusaam Kultuurikatlast, tegevusideed, kuidas sihtasutust ümber kujundada, kogemus loomemajanduses ja ettevõtluses, rahvusvaheliste kostööprojektide juhtimise kogemus, võõrkeelteoskus ning väga head esinemis- ja läbirääkimiskogemused.