Isamaa ja Res Publica liidu saadikurühm toetab valitsuse astutud samme ning peab üleskutseid peaministri ja valitsuse tagasiastumisele klassikalisteks provokatsioonideks, teatas Delfile ühenderakonna pressiesindaja.

IRLi fraktsiooni esimees Mart Laar juhib tähelepanu sellele, et Ansipi tagasiastumist nõuab ka Eestit külastav Vene riigiduuma delegatsioon. „See seisukoht sarnaneb aga huvitaval kombel peaaegu üks-ühele mõnede Eestis kõlanud seisukohtadega,” sõnas Laar. “Vägisi meenub 1940. aasta, mil Moskvast siia saadetud eriesindajad sekkusid samuti Eesti Vabariigi siseasjadesse nõudes valitsuse tagasiastumist.”

„Meie üleskutse kõigile Eesti elanikele on ühene: kutsume kõiki üles neile provokatsioonidele mitte alluma. Provokatsioonide eesmärgiks on tekitada rahvustevahelist konflikti ning Eesti ühiskonda tehislikult lõhestada. Ühtlasi avaldame heameelt, et suurem osa venekeelset elanikkonnast on säilitanud rahu ja hoidunud provokatsioonidest ka siis, kui osa neist ei toeta valitsuse sammu pronkssõdur teisaldada.”

IRLi saadikurühm avaldab tänu ja toetust politseile ja vabatahtlikena abipolitseinikuks registreerunuile ning nõuab ühtlasi vandalismis ja vägivallas osalenute karistamist seaduse täie karmusega, vajadusel kuni elamisloa äravõtmiseni.