Laar ütles Stenbocki majas pärast viis tundi kestnud kõnelustevooru BNS-ile, et kokkuleppekohti oli erakondadel palju. Täpsemalt ei soovinud ta nendest siiski rääkida, öeldes, et kogu koostatava koalitsioonilepingu sisu ei saa läbirääkimiste ajal avalikkuse ette tuua.

Laari sõnul arutasid delegatsioonid kolmapäeval järgmiste aastate eelarveprognooside valguses teemasid, milles seniste kõneluste käigus pole üksmeelele jõutud. "[Neljapäeval] tulevad juurde ka uued teemad, sest lahtiseid teemasid pole nii hirmus palju enam jäänud," lausus ta. "Suur hulk keerukaid küsimusi on kas otsustatud või otsustamisel, nii et oleme teinud tõsiselt tööd."

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ütles BNS-ile, et kolmapäevasel kohtumisel räägiti teiste seni lahtiseks jäänud küsimuste seas nii emapensioni kehtestamisest kui ka haridusküsimustest, milles "erakondade seisukohad lähenesid". "Loodame nendega jõuda neljapäeval staadiumisse, kus saame öelda, et ühine arusaam on olemas," lausus ta, lisades, et samuti loodetakse jõuda sotsiaal- ja tervishoiuteemadeni.

IRL-i eestseisus koguneb läbirääkimiste käigust ülevaadet saama neljapäeva õhtul ning Reformierakonna juhatus reede hommikul. Samas jätkuvad erakondade kõnelused nii sel kui ka järgmisel nädalal. "Loodame, et järgmise nädala lõpuks oleme põhilise kokku leppinud. See on mõlema poole lootus," lisas Michal.

Michal on senistest kokkulepetest rääkides öelnud, et mõlemad erakonnad soovivad riigieelarve viia ülejääki aastaks 2013 ning eelarvetasakaalu põhimõtte lisada riigieelarve alusseadusesse. Samuti kavatsevad parteid tema sõnul alandada maksukoormust, vähendades töötuskindlustusmakse määra, kaotada erisoodustusmaksu tööga seotud tasemekoolituselt, jätta samaks ettevõtte tulumaksusüsteemi ja vanemahüvitise süsteemi, kehtestada tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustuse ning ellu viia sooduspensionide reformi.