"Riigikassa oli tilgatumaks tühi ja majandus tundus põhjas olevat," kirjeldas Laar oma esimese peaministriaja algust. Kõike tehti tema sõnul tahtejõul, kuid mõni teine oleks tema asemel arvatavasti samade otsusteni jõudnud. "No mõned hullused, mis majanduse käima tõmbasid, oleks ehk teised tegemata jätnud."

Oma ametit pidas Laar tagasihoidlikes tingimustes. Ta elas korteris, kus polnud sooja vett. "Tahtsin, et minust saaks esimene peaminister, kes ei võta riigilt korterit, mis on olnud hea süsteem, sest igaüks peab saama endaga ise hakkama," põhjendas ta.

Sealt tulid ka tema uhked soengud. "Kui sooja vett polnud, siis pidin käima iga hommik juuksuri juures pesemas ja siis tehti soengud ka," selgitas Laar.

Oma teist valitsust peab ta Eesti aegade kõige tugevamaks. "No mõelge ise, kui teil on Siim Kallas rahandusminister, Toomas Hendrik Ilves välisminister, Eiki Nestor sotsiaalminister ja Jüri Luik kaitseminister, mida te siis veel tahate."

Kõige tähtsamaks otsuseks peab ta eesmärki liituda NATO-ga, kuigi Eesti polnud siis isegi NATO silmapiiril. "See oli ikka ülimalt hulljulge eesmärk. Pidime tõstma kolme aastaga kaitsekulutusi, 1,4% eelarvest 2% piirile." Laari hoiatati, et kui ta kulutuste tõstmise ära teeb, siis saab ta peaministri ametist ka vabaks.

"Teine suur murrang oli ID-kaardi loomine. Me julgesime tulevikku vaadata ja see pani aluse uuele põlvkonnale," ütles Laar.

Valitsuse vahetuse kohta, ütles ta, et Siim Kallasel oli suur soov saada peaministriks ja talle pakuti seda. "Eks Kallasel endal on vahetuse kohta viis versiooni, nagu tal on kõige kohta, aga see on see, mis juhtus," ütles Laar.

Kõige raskemaks päevaks valitsuses olemise ajal peab Laar Estonia hukku. "Me käisime peaministriga Soome lahe saarestikus hukkunuid vastu võtmas ja haiglas pääsenuid vaatamas. Siis jõudis kohale, kui hull see õnnetus ikka oli."

Küsimuse peale, kas ta oleks nõus uuesti peaminister olema, ütles Laar: "Teate, ma prooviks ikka enam mitte," ja põhjendas seda põhimõttega, et Eesti poliitika peab uuenema ja noorenema. "Kui need vanad ees töllerdavad, siis sellest ei tule midagi."