"Nii on IRLi juures arvestatud lubaduste hulka ettepanekuid, mida IRL pole kunagi teinud, nagu näiteks elektriaktsiisi alandamine, suurendades selle arvelt meie lubaduste summat," ütles Laar.

Selline taktika kehtib Laari sõnul paraku ka teiste küsimuste juures.

"Nii näiteks maksab rahandusministeeriumi hinnangul üleminek tasulisele kõrgharidusele kaks korda rohkem, kui maksavad kõik tänastel tasulistel kohtadel õppijad avalikes ülikoolides," lausus Laar.

"Kui ühe või teise lubaduse üle võib vaielda, siis täiesti kummaline on see, et kui teiste erakondade juures on iga lause programmis rahasse ümber arvestatud, siis on Reformierakonna lubadused arvestusest välja jäetud, nagu näiteks Saaremaa silla, ooperimajade, uute sadamate, reisijateterminalide ja muu taolise rajamine," loetles Laar.

Täiesti absurdne on tema hinnangul aga see, et rahandusministeerium on samasisulised lubadused hinnanud IRLi puhul kallimaks kui Reformierakonnal või jätnud need Reformierakonnal sootuks arvestamata.

"Vaadakem näiteks kasvõi lasteaiakohtade loomise programmi, mis on IRL puhul arvestatud, Reformierakonna juures mitte, või tööjõumaksude alandamise soodsam hind Reformierakonnale," lausus Laar.

IRLi esimees rõhutab, et erakonna põhilubadused - emapension ja tasuta kõrgharidus - maksavad kokku 59 miljonit eurot (emapension 19 ja tasuta kõrgharidus 40 miljonit eurot).