„Mul ei olnud kahjuks kunagi võimalust isiklikult kohtuda Ronald Reaganiga ning tänada teda selle eest, mida ta Eesti ja teiste ikestatud rahvaste heaks tegi. Nüüd avanes vähemalt võimalus see tänu tema abikaasale edasi anda,“ lausus Laar Isamaa ja Res Publica Liidu teatel.

Tema sõnul oli Nancy Reagan heade sõnade eest tänulik, tuletades meelde, kuidas Ronald Reagan elas kaasa Balti rahvaste võitlusele vabaduse eest. Nancy Reagan ütles, et ta mäletab siiamaani, kuidas nad abikaasaga vaatasid televisioonist ülekannet Berliini müüri langemisest ning kui rõõmsad ja liigutatud nad olid.

Nancy Reagan kinnitas Laarile, et Ronald Reagani arvates polnud tema roll toimunus sedavõrd suur, tema meelest kuulus kogu au ikestatud rahvastele endile, kes suutsid maailma kommunismist vabaneda.

Laari sõnul oli 88-aastane Nancy Reagan vaatamata liikumisraskustele muidu heas vormis, visates nalja ning meenutades elavalt oma-aegseid sündmusi.

Ronald Reagani Fondi ja Heritage Fondi korraldatud konverentsil osalesid lisaks Reagani kunagiste lähimatele kaastöölistele ka Václav Klaus, Leczek Balcerowicz, Steve Forbes, Richard Pipes ja Edward Lucas.