“Viimastel päevadel on paljud inimesed minuga ühendust võtnud, avaldades muret ERSO ümber toimuva ümber. Tihti on sedalaadi pöördumised väga emotsionaalsed ning lõppevad soovitustega kellegiga arveid õiendada, kuid enamasti on inimesed lihtsalt mures. Nad ei saa aru, mis jama see ERSO ümber toimub. Pean tunnistama, et mina ka ei saa,” kirjutab Laar oma blogis.

Ta tunnistab, et on suhelnud ka maestro Neeme Järviga, kes on samuti väga mures. “Ma ei hakka seisukohta võtma küsimuses, kes tekkinud segaduses süüdi on, kuid selge on, et sellise kaubamärgi nagu Neeme Järvi Eestisse kutsumisel oleks pidanud olema kindlad, et seda on Eestil tõesti võimalik teha, ” tõdeb Laar, et maailmanimedega ei tohi mängida. “Kui võimalusi pole, tulnuks Neeme Järvi kutsumine pigem ära jätta. Praegu kukkus asi aga halvasti välja — talentide Eestisse toomise asemel saadame nad Eestist välismaale tagasi.”

Eesti mainele selline jama igal juhul kasuks ei tule, leiab Laar ning tõdeb, et süüdlaste otsimine meid samas edasi ei vii. “Peamine on hetkel ERSO jamast välja aidata. Selleks jutust ei piisa, vaja on raha. Kui sellega pole siiamaani hakkama saadud, tuleb see raha riigikogus eearve kolmandaks lugemiseks leida. Vähemalt viis miljonit. Kui me seda ei suuda, laseme ERSO allavett.”

“Kultuurisfääri on juba piisavalt raputatud, anname sinna siis ka natukenegi stabiilsust. Olen kindel, et saame rahanduskomisjonis sellega hakkama,” usub Laar.