Mart Kadastik rääkis loo, kuidas 1998. aastal pöördus Postimehe poole mees, kes küsis toetust oma juubelile. „See mees oli Kalmer Tennosaar,” rääkis Mart Kadastik. „Teades, milline oli Kalmer Tennosaare elu lõpp, kuidas ta töötas sisuliselt öövahina, ma kahetsen, et me ei toetanud tema juubelit ühegi sendiga. Me vastasime, et meil on sellised ja sellised reeglid jne. Kuid reeglid ongi selleks, et neid rikkuda.”

„Heategevuse käigus peab olema emotsioon,” selgitas Mart Kadastik. „Heategevus pole ratsionaalne kategooria – inimesed teevad head selle põhjal, mis nende tundeid liigutab. See võib olla nii negatiivne kui ka positiivne emotsioon, tulemuse mõttes ei ole vahet. Oluline on heategevuse motivatsioon: igasugune katse, kus hakata tegema midagi heast tahtest, ka turunduslikel eesmärkidel, põrkab selle vastu, et inimesed muudavad selle kohustuseks, mis ei vii tulemuseni.”

Tallinna Lastehaigla Toetusfondi asutaja ja nõukoguliige, doktor Adik Levin märkis, et kui Tallinna Lastehaiga Toetusfond loodi, oli kõhklusi palju. „Ausalt öeldes mina ei uskunud, et see süsteem hakkab tööle,” sõnas Adik Levin. „Aga see, mis hakkas toimuma iseseisvuse algaastail oli ikka huvitav. See fond, mis Toivo Tänavsuu lõi – see on üks väga positiivne asi. Kui inimene puutub ise kokku väga raskete asjadega, siis tal tekib mõte, et kuidas saaks aidata ka teisi. Kui ma mõtlen kulutõhususe peale, siis see tekitab minus palju küsimusi. Patsient ei saa sellest sõnast üldse aru – patsient vajab ravi.”