Kadastiku sõnul võttis ta eelmisel nädalal tagasi kohtuhagi Eesti Meedia vastu, kes oli lepingut rikkudes lõpetanud väljamaksed tema pensionifondist, samuti hagi Juku-Kalle Raidi ja raamatupoe Apollo vastu, kes oli andnud välja ja levitanud trükist, mis oli koostatud artiklitest, mille avaldamiseks ei olnud Raidil autori nõusolekut, kirjutab ERR.

"Kohtulikud arutelud nendes kaasustes pidanuksid algama detsembris. Ent juriidiline vaidlus kaotas minu jaoks mõtte pärast seda, kui Eesti Meedia omanik Margus Linnamäe oli lõpetanud Juku-Kalle Raidi aktsiooni rahastamise ja taastanud väljamaksed minu pensionifondist," märkis Kadastik.

Kadastiku sõnul võttis ta mõlemad hagid tagasi üheaegselt, sest sisuliselt oli tegemist ühe ja sama konfliktiga, mille keskmes oli tema raamat "Nüüd ma siis kirjutan".

"Küllap jõudsime mõlemad Margus Linnamäega äratundmisele, et omakohus ega kohus ei ole parim viis ühegi raamatu ilmumisele reageerimiseks. Seepärast leppisime kohtuväliselt kokku viisakamas kooseksisteerimises ja varasemate lepingute täitmise jätkamises. Rahu, kauemaks kui ainult jõuludeks, vajab ka Postimees, keda olnu ja oleva vastasseis on asetanud üsna piinlikku olukorda," nentis Kadastik.

Kadastiku kinnitusel taastati kokkuleppe tulemusel talle ka tööandja 10 000 euro suuruse pensioni maksed. "Tööandja pension oli üks tingimus suures kokkuleppes, millega Linnamäe üldse sai Eesti Meedia ainuomanikuks ehk omandas 100 protsenti aktsiaid," kinnitas ta.