Riigisekretär Taimar Peterkop kutsus komisjoni liikmeteks riigikontrolli esindaja Airi Mikli, õiguskantsleri kantselei esindaja Marje Kase ja riigikantselei õigusloome osakonna juhataja Margus Mati. „Vajadusel kaasame komisjoni töösse veel inimesi,“ lisas Peterkop.

Komisjon esitab peaministrile oma järeldused Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile (PRIA) volituste andmise, ministri nõuniku Urmas Arumäe tegevuse, listeeriabakteri teemal toimunud info liikumise ning võimaliku sekkumise osas veterinaar- ja toiduameti ning PRIA töösse ja järelevalve läbiviimisse.

Peterkopi sõnul palub ta osapooltel saata komisjonile kõik materjalid ning komisjoni esimene kohtumine toimub töökorralduse kokkuleppimiseks täna. Enne kella 17 ütles riigikantselei pressiesindaja Delfile, et koosolek algas kell 16 ja täna pannakse eelkõige paika tegevusplaan. Kuna aega on vaid kümme päeva, siis ei ole tema sõnul võimalik operatiivselt kommentaare anda.

„Komisjonil ei ole palju aega, kuid kindlasti toome tekkinud küsimustes selgust juurde,“ lisas riigisekretär.

Komisjoni töö tähtaeg on 23. november ja seda teenindab riigikantselei.

Airi Mikli ja Margus Matt.

Riigikontrolli nõunik Airi Mikli

Riigikontrolli nõunik on alates 2006. aastast auditeerinud nii ametiasõitude seaduslikkust, eakate hoolekande korraldust, laste hoolekande korraldust, Euroopa Liidu raha kasutamist sotsiaalse taristu arendamisel ja palju muud. Varasemalt töötas Miksli omavalitsusvaldkonnas ja justiitsministeeriumis.

Õiguskantsleri ettevõtlusosakonna nõunik Marje Kask

Nõunik Marje Kask oli 2006. aastast 2011. aastane Põhja-Eesti regionaalhaigla jurist, hiljem riigimetsa majandamise keskuse jurist ning mullusest septembrist õiguskantsleri kantselei ettevõtluskeskonna osakonna nõunik. Lisaks õigusalasele haridusele on Kasel ka keskkonnakaitse haridus.

Riigikantselei õigusloomeosakonna juhataja Margus Matt

Matt juhib riigikantseleis õigusloomeosakonna tööd. Ühtlasi viib ta läbi valitsuse istungile esitatud otsuste õiguslikku ekspertiisi oma vastutusvaldkonnas - kaitseministeeriumi valitsemisala puudutavates küsimustes. Matil on magistrikraad õigusteaduses.