"See formaat ise ei suutnud rahuldada ei kandidaate, ega ilmselt ka vaatajaid, sest kandidaatidest ju väga head pilti ei saanud," ütles Helme Delfile.

Helme sõnul oleks võinud üksikkandidaatidega saateid olla 3-4 tükki ja need oleks pidanud omakorda teemadeks jaotama ning pakkuma üksikkandidaatidele välja, et iga kandidaat valiks endale südamelähedase teema. "Kes oleks siis valinud võib-olla haridusteema, kes sotsiaalsed teemad, kes välispoliitika, kes kaitsepoliitika, kes midagi veel. Siis oleks saanud vaataja üksikkandidaatidega ka natuke põhjalikumalt tutvuda ja nende tõsiseltvõetavust kontrollida," arvas Helme.

"Praegu oli seal väga tublisid inimesi, kes olid väga tagasihoidlikud ja avalikkusele tundmatud. Nad praktiliselt rääkida ei saanudki. Aga nö kaadri taga inimestega vesteldes peab ütlema, et on hämmastavalt asjatundlikke inimesi mingites valdkondades, noh olgu siis põllumajandus, regionaalpoliitika või midagi muud," märkis ta.

Osadele üksikkandidaatidele jäi ka eilses saates mulje, et saatejuhid pilkavad neid. "Võib-olla nad otseselt ei pilganud, aga püüdsid seda saadet kuidagi elavamaks, lõbusamaks ja dünaamilisemaks muuta sellise humoorikama tooniga. Aga kohati jah, see võib-olla oli pisut naljaviskamise piiri peal."

Üldises plaanis soovis Helme saatejuhte kiita. "Ei olnud sugugi kerge juhtida, aga nad said oma tööga hakkama. Mul ei ole saatejuhtidele mitte mingisuguseid etteheiteid, nemad olid tasemel," sõnas Helme.