“Praeguses riigikogus on vaid parteisõdurid, kes teevad nii, nagu nagu partei komiteed neile ütlevad. Kui nad ei tee nii, siis nad järgmisesse riigikokku ei saa ja ei saa ka muid parteilisi soodustusi ja hüvitisi,” nentis ta, et Eestis on süvenemas vaikiv ajastu.

“Aasta isa tiitli andmine Tartu linnapeale lõhnab minu  jaoks selle järele, et istuv president soovib saada emotsionaalset seotust ja toetust järgmistel valimistel Tartu linna kandidaadilt võimalikul valimisel valimiskogul,” rääkis Helme, et Eesti on ülepolitiseeritud.

Mart ja Martin Helme lubasid pühapäeval, et seavad üles kokku 12 üksikkandidaati, kelle üheks eesmärgiks on läbi viia valimisseaduste reform.

“Meil on tarvis tagada  senisest paremini kohtute ja riigivõimu lahususe põhimõte, mis tähendab, et meie platvormi üks seisukohti on valimisseaduse reformiga seoses, et valitavaks tuleb muuta ka kohtunikud, prokurörid ja politseiprefektid,” sõnas ta. 

Ka ei saa  Helme absoluutselt nõus olla selle välispoliitikaga, mida Eestis praegu aetakse. “See on otsustusvõimetu, läheb kaasa kõigi algatustega, mis  tulevad suurtest Euroopa riikidest ja mis võivad osutuda väga kahjulikeks ja meile ka eksistentsiaalselt ohtlikeks, pean silmas suhteid ja viisavabaduse sõlmimist Venemaaga.”

Küsimusele, mida ta arvab Leo Kunnase kandidatuurist, vastas Helme järgmiselt: “Leo Kunnas on tõstatanud Eesti ühiskonnas väga õigeid ja valusaid küsimusi, mis puudutavad kaitseväeküsimusi,” tunnustas ta samuti riigikokku kandideerivat reservkolonelleitnanti.

“Aga mulle tundub, et ta on teatud mugavuskandidaat, tal ei ole foonil teisi inimesi ega organisatoorseid üksusi, nagu meie puhul on. Tema on üksikvõitleja ja võib omas valdkonnas teha head tööd. Aga tal ei ole selliseid  ambitsioone ja kriitikat nagu on meil, kas või sellesama valimisseaduse muutmise osas. Meie ei ole mugavuskandidaadid, meie oleme  inimesed, kes tahavad tõepoolest muuta seda kivistunud ja Eesti rahva seisukohast vaenulikuks muutunud süsteemi.“