"Nüüd ütlen ma teile hea uudise. Iga päev, mil me oleme valitsuses, see vana süsteem sureb, närbub, Reformierakond sureb, sest ta ei ole võimul, hoovad ei ole tema käes. Kõige parem hea uudise püänt on selles, et kõrva vastu maad pannes on erinevatest Eesti otsest tulnud infot, et Reformierakonna poliitikud käivad ringi, mobiliseerivad oma toetajaskonda ja kõikvõimalikke käsilasi, aga teevad seda kurtmisega – kui sügisel ei õnnestu seda valitsust kukutada, on Reformierakonnaga lõpp. Mis võiks Eestil olla selle vastu, kui riigi kõige sügavamasse stagnatsiooni juhtinud erakond läheb uppunud laevadele kalmistule, nagu seal juba on Koonderakond ja terve rida teisi!" Millele see hinnang tugineb, Helme kõnes ei täpsustanud, ka jättis ta tähelepanuta kõigi Reformierakonna kõigi aegade kõrgpunkti puudutava toetuse rahva hulgas, Norstati küsitlustele tuginedes.

Helme kõne raevukas toon on usutavasti tingitud asjaolust, et Delfile teadaolevalt võib EKRE valitsuspartei-aeg otsa lõppeda juba selle kuuga, kuivõrd Reformierakond ja Keskerakond on EKRE välja vahetamiseks juba jupp aega läbirääkimisi pidanud.

"Täna kirjutas seltsimees Vahur Koorits, kuidas EKRE osalusega valitsus võib lõppeda juba selle kuuga, sest käivat läbirääkimised Reformierakonna ja Keskerakonna vahel," ütles Helme kohaletulnuile. "Mul oleks siiralt Keskerakonnast kahju, kui nad läheks Reformierakonna puudliteks, sest see tähendab nende erakonna lõppu. Meie teeme seni kuni võimalik seda, mida oleme lubanud. Me teame, kui raske see on, sest RE ja sotside poolt mehitatud ministeeriumid lohistavad jalgu, nendega on keeruline, neid tuleb kontrollida ja sundida, aga me oleme mõndagi saavutanud. Mõnigi asi, mille oleme kokku kirjutanud ja ette valmistanud, pole veel avalikkuse ette jõudnud, aga need jõuavad peagi."

"Kui ka juhtub nii, et koalitsioon laguneb ja liberaalid panevad kokku uue, mille eesmärk on ainult üks, Eesti hävitamine, siis ärge kartke, ärge heitke meelt, ärge langege masendusse, ja ma ütlen midagi, mida prohveteeris mulle üks inimene, ked on meie erakonna edukäiku korduvalt õigesti prohveteerinud – ärge kartke, sest kui Jumal midagi lammutab, siis selleks, et midagi uut ehitada. Me ehitame Eesti üles rahvusriigina, meie riigina niikuinii, sest kuri on ennast juba paljastanud."