"Loomulikult ei pea terrorism ja terroristid karistamata jääma, aga see on ikkagi mingil määral peavalu ravimine pea maharaiumise teel, sest küsimus on põhjustes, miks terrorism eksisteerib," rääkis Mart Helme ETV saates "Ringvaade", vahendavad ERR Uudised.

"Venemaa on Põhja-Kaukasuses ja konkreetselt Tšetšeenias vastuolude ja vastasseisudega seotud juba 1994. aastast alates ja kes külvab tuult, see lõikab tormi," ütles Helme ning tuletas meelde nende rahvaste usku, üldist sõjakust ja veritasu kommet.

"Teine variant on muidugi see, et see ei pruugi üldse olla Põhja-Kaukasuse jälg, vaid see võib olla seotud ka Vene võimude viimasel ajal tugevnenud survega mitmesugustele muudele äärmusorganisatsioonidele. Ksenofoobsete välismaalaste-vaenulike organisatsioonide vastu on võetud meetmeid tarvitusele, igasuguseid natsionaalbolševikke on surutud raamidesse ja ka siitpoolt võib täiesti vabalt leida fanaatikuid, kes panevad pommi plahvatama, et tõmmata oma liikumisele tähelepanu, tekitada Venemaal segadust ja võimudele probleeme," rääkis Helme ja lisas, et on kolmas võimalus on see, et vähemalt teoreetiliselt võib toimunu lähtuda ka klannidevahelisest võimuvõitlusest Kremlis.