EKRE esimees loetles raadioeetris, et erakonna retoorika muutumisest on rääkinud nii sotsiaalministri ametisse nimetatud Tanel Kiik, peaminister Jüri Ratas, ka president Kersti Kaljulaid ja mitmed teised.

Retoorika muutumise on muuhulgas rääkinud ka EKRE oma ministrikandidaadid. Näiteks eelmisel nädala ütles maaeluministri kandidaat Mart Järvik Delfile: "Mina arvan, et EKRE retoorika on juba muutunud tasapisi ja muutub veelgi," sõnas Järvik.

Ent erakonna esimees pole sellega päri ja ütles täna raadioeetris: "Aga mina ütlen teile, sõbrad, et see on teie soovmõtlemine." Mart Helme lisas sedagi, et EKRE retoorika on "põhimõtteliselt olnud üpriski mõõdukas" võrreldes Ahto Lobjaka, Vilja Kiisleri, Eero Epneri, Andrus Kivirähki või näiteks Postimehe ajakirjaniku Ene Pajula omaga.

Martin Helme lisas sellele, et nende põhiseaduslik õigus on rääkida sellest, mida nad tahavad. "Me ei lase ennast heidutada kellelgi, olgu see president või keegi teine-kolmas-neljas-viies, et meile nii-öelda suukorvi pähe tõmmata. Et me hakkaksime oma retoorikat jälgima. Meie retoorika on väga sirgjooneline. Me seisame Eesti eest."