Helme rääkis Delfile, et Anton Vaino kuulub nüüd inimeste sekka, kes suunavad suurel määral tulevikus vastuvõetavaid otsuseid. "Tasub meeles pidada Stalini tuntud ütlust, et kaadrid otsustavad kõik," märkis Helme.

Helme sõnul jõutakse niisugustele kohtadele enamasti siis, kui ollakse kellelegi kasulik. "Põhimõtteliselt valitakse ja edutatakse inimesi poliitikas kolmel põhimõttel - üks on see, kui tal on kuldsed ajud, teine, kui ta on väga kuulus nimi, mis mõjub imagoloogiliselt hästi, või kui ta on osav administraator ja rahaasjade korraldaja," sõnas Helme.

Suursaadik rääkis, et on raske hinnata, mille poolest Vaino täpselt kasulik on, kuid paistab siiski, et tegu on inimesega, kellel on administratiivne võimekus, mida peetakse oluliseks ja vajalikuks, ning lisaks on tal sidemeid ärimaailmas. Lisaks valitakse ladvikut Helme hinnangul üldiselt teatud sarnasuse põhimõttel, et valitud inimesed aitaks asju majanduslikult hästi organiseerida.

Äsja toimunud valimiste vastu korraldatud protestide taustal on Helme sõnul näha, et rahvas peab poliitilisse ladvikusse kuulujaid varasteks ja korruptantideks. "See on selles mõttes oluline, et Putini režiim on oligarhiline režiim ja seda ka majanduslikus tähenduses," sõnas Helme, kes viitas, et ka Putini enda raha on tulnud kas ebaausal teel või JOKK-skeemide abil.

Venemaa valitsusaparaadi juhiks määrati eile Eestimaa Kommunistliku Partei keskkomitee I sekretäri Karl Vaino 39-aastane lapselaps Anton Vaino, kelle isa Eduard Vaino töötab ühes oligarh Oleg Deripaska firmas asepresidendina. Võimalik, et Putini juurde jõudiski Anton Vaino miljardärist oligarhi kaudu, kes on Venemaa majanduse võtmeisikuid ja lisaks ka Jeltsini perekonna liige.

Anton Vaino töötas viis aastat Venemaa saatkonnas Jaapanis Tōkyōs, hiljem teenis Venemaa endise presidendi Vladimir Putini protokolliülema asetäitjana ja seejärel Venemaa peaministri Viktor Zubkovi kantselei juhataja asetäitjana. 2008. aastast töötas Anton Vaino Venemaa peaministri protokolliülemana.