Marrandi ütles Delfile, et veel pole kindel, mida teevad sotsidega liitumist pooldanud rahvaliitlased. "Kõigest paar päeva on kongressist mööda läinud, küllap inimesed peavad endaga aru ja oma lähemate kaaslastega maakondades. Ma arvan, et palju on ka neid, kes jätkuvalt sotsiaaldemokraatidega liituvad," rääkis Marrandi.

Tema sõnul pole kuhugi kadunud vajadus uue tugeva poliitilise jõu järele. "Need inimesed, kes soovivad poliitikas kaasa lüüa ja tegeleda asjadega, siis nende jaoks kindlasti üks variant see, et ühinetakse sotsiaaldemokraatidega," sõnas poliitik.

Marrandi sõnul räägib ta enne ise sotsidega punti löömist kõigepealt läbi oma maakonna inimestega, teiste kolleegidega ja ka senise juhatusega, "küll me siis otsustame, mismoodi oleks vaja edasi minna."

Marrandi: Reiljanistidel puudub visioon tulevikuks

Marrandi rääkis veel, et kui sotsidega liitumine oli selge plaan, kuidas edasi minna, siis reiljanistidel see puudub. "Kuna see plaan (liituda sotsidega - toim) on läbikukkunud, siis tänaseks ongi selgunud, et teisel pool pole üldse mingisugust plaani. Tegelikult ei ole mingisuguseid juhte, pole öeldud, kuidas edasi minna."

Pühapäeval toimunud kongressil jagati osalejatele pöördumist, mille autoriks oli märgitud Rahvaliidu vanematekogu. Kas selle dokumendi näol võis olla tegu uue Rahvaliidu programmiliste seisukohtadega, ei osanud Marrandi arvata.

Ta ütles, et kuigi vanematekogu pöördumine kutsus üles säilitama paremkonservatiivset Rahvaliitu, siis tekst oli suhteliselt vasakpoolne ja otsast otsani eitav. "See vanematekogu oli ilmselt kongressi puhuks välja mõeldud üksus, mida tegelikkuses pole olemas. Et anda väärikust juurde ja see avaldus ise oli minu arvates päris kole," kommenteeris Marrandi.

Rahvaliidu riigikogu fraktsiooni esimees Mai Treial soovitas päeval uurida vanematekogu kohta nüüdseks tagasiastunud erakonna esimehelt Karel Rüütlilt, keda Delfil telefoni teel tabada ei õnnestunud.

Mai Treiali kommentaar:

"Arvan, et need küsimused kuuluvad erakonna esimehe pädevusse, kes teab kõige paremini, millised ühendused viimasel ajal loodud.

Nime järgi võib oletada, et tegemist on aktiivsest poliitikast taandunud liikmetega, kel erakonnas nõuandev roll. Samas pole sellenimelist kogu minule teadaolevalt veel vormistatud."