Mihkelson rääkis Vikerraadio saates „Reporteritund“, et küsimärk on vaid see, millise toetusmääraga Ühtne Venemaa valimised võidab. Tema sõnul küündib partei tegelik toetus 20 kuni 25 protsendini.

Kuigi hetkel on Ühtsel Venemaal duuma 415 kohast üle 300 koha, ei usu Mihkleson, et neil sama tulemust korrata õnnestub.

Kokku osaleb pühapäeval toimuvatel duuma valimistel seitse erakonda, kellest neli on seal ka praegu esindatud. Mihkelson eeldas, et ka uues koosseisus on kolm või neli parteid, kuid tema sõnul on märkimisväärne, et ükski nendest ei ole põhimõttelises opositsioonis valitseva erakonnaga.

Eeldatavasti võltsitakse tulemusi

Huvitava faktina märkis Mihkelson hiljuti ajakirjandusse lekkinud soovitusi, kuidas töötajad valimisjaoskondades peaks käituma, et valimiste vaatlejate tähelepanu kõrvale juhtida. Muuhulgas soovitatakse teha sageli teepause.

Mihkelson viitas ka Tšeljabinskile, kus on välja kuulutatud võistlus, et see jaoskond, kus Ühtne Venemaa kõige rohkem hääli saab, saab ka katuse remondiks toetust. Valimisjaoskonnad asuvad enamasti koolimajades.

Mihkelsoni sõnul on Venemaal piirkondi, kus püüeldakse ka sajaprotsendilist toetust Ühtsele Venemaale.

Putini toetus on madal

Mihkelsoni sõnul on seekordsete valimiste eelne olukord Ühtse Venemaa jaoks ikkagi väga eriline, sest Putini toetus on viimase kümne aasta madalaim. „Väljapakutud lahendused ei tööta,“ rääkis ta põhjustest. „Keskklassis ja suurlinnades on tõusnud rahulolematus praeguse poliitika suhtes ja see on viimase 10 aasta jooksul kasvanud. Praegu me näeme, et kogu otsustusprotsess on väga kitsas koridoris kinni.“

Mihkelsoni hinnangul elab suurlinnades umbes 10 kuni 20 protsenti inimesi, keda võib keskklassi kuuluvateks pidada ja kellel jääb piisavalt üle raha ka selleks, et aastas korra Egiptusesse puhkama minna. Ta lisas, et prognooside järgi võib Moskva keskklassi hulk kasvada 50 kuni 60 protsendini.

Mihkelson on siiski seisukohal, et Venemaa poliitilise tuleviku küsimuses jääb tähelepanu peale 4. märtsi, kui toimuvad presidendivalimised.