"Eesti-Vene suhted saavad edeneda mitte mingite utoopiliste läbimurrete kaudu, vaid ikka pikaajalise töö läbi," kommenteeris Mihkeson Delfile nädalavahetusel toimunud sõbralikku kohtumist Andrus Ansipi ja Dmitri Medvedevi vahel.

Eesti on Mihkelsoni sõnul alati seisnud heanaaberlike suhete eest Venemaaga. "Oleme seisnud suhete eest, mis pōhineksid usaldusel ja vastastikkusel kasutoovusel. See tee on aga kindlasti veel pikk, sest lahkarvamusi erinevates küsimustes on selleks päris palju," ütles Mihkelson.

Samas oleme Mihkelsoni sõnul viimastel kuudel näha, et Venemaa on näidanud valmisolekut konstruktiivseks dialoogiks ja seda ka piirileppe teemal. "Loodetavasti kulgeb samas vaimus ka väliskomisjoni delegatsiooni homme algav visiit Moskvasse," ütles Mihkelson.

Andrus Ansipi ja Dmitri Medvedevi kohtumine möödus nädalavahetusel ilma ühegi vastastikuse etteheiteta.

"Vene Föderatsioonil polnud Eesti vabariigile mitte ühtegi etteheidet ja Eesti Vabariigil polnud ühtegi etteheidet Venemaa Föderatsioonile. Me konstateerisime, et läbimurre Eesti-Vene piirileppe osas on lähedal, kuid lahendatud see veel pole," ütles peaminister Andrus Ansip pärast kohtumist oma Venemaa Kolleegi Dmitri Medvedeviga Läänemeremaade peaministrite keskkonnakonverentsil.