"Riigikogu väliskomisjon on taaskäivitanud dialoogi Vene parlamendi ülemkoja väliskomisjoniga, kellega me kohtusime juulis Lõuna-Eestis ja Pihkvas," ütles Mihkelson. "Samuti oleme avatud dialoogiks ja kohtumisteks Vene Riigiduuma väliskomisjoniga."

Mihkelson meenutas, et mais lepiti Aleksei Puškoviga kokku, et delegatsioonide kohtumine võiks aset leida eeloleval sügisel Tallinnas.

"Ma olen jätkuvalt veendunud, et üksnes otsesuhtlemise kaudu on ka kõige keerulisematele küsimustele, mis meie kahepoolsetes suhetes eksisteerivad, võimalus ajapikku leida lahendusteid," kommenteeris Mihkelson. "Selleks on aga vaja mõlemapoolset tahet. Eestil on see tahe olemas."

Duuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov ütles täna, et Vene riigiduuma saadikute visiit Tallinnasse lükkub edasi seoses Venemaa ja Eesti vahelise üksteisemõistmise puudumisega piirilepingu küsimuses.

"Meie komisjon pidas otstarbekaks novembrisse kavandatud sõidu edasilükkamist hilisemale ajale, kui pooled naasevad üksteisemõistmise juurde piirilepingu küsimuses," vahendas uudisteagentuur Interfax Puškovi sõnu, teatab BNS.

Vene seadusandja lisas, et sooviks tuua selgust Venemaa ja Eesti seadusandjate vaheliste edasiste kontaktide küsimuses.