Aastatel 1994-1997 Moskva korrespondendina töötanud Mihkelsonil on soovitus ka Eesti meediale: "Kui üldse neid üritusi kajastada, aga vaba meedia on ju vaba otsustama, siis peaks seal juures olema kindlasti laiem kontekst."

Ta märkis, et tänase meeleavalduse organisaatorid on elukutselised provokaatorid. "Miks Moskvas elav Dmitri Linter Kremli-meelse ajalehe Izvestija kaudu üritust Eestis korraldab ja mille nimel nad üldse "lippe lehvitavad"?" küsis Mihkelson.

Endise ajakirjaniku arvates pole paha ka jälgida, kas ja kes Vene meediast on kohal ning kuidas seda on hiljem kajastatud.

"Minu arvates on mõlemal juhul tegemist tuttavliku aktiivmeetmega, mille peale on Vene eriteenistused meistrid," hindas Mihkelson tänaseks Vene saatkonna ette kavandatavat meeleavaldust.

Öise Vahtkonnaga seotud äärmuslased Dmitri Linter ja Juri Žuravljov kavatsevad 12. ja 20. aprillil korraldada Tallinnas kaks meeleavaldust, et „toetada venekeelseid elanikke“ ja „lahendada nende probleemid“, samuti teadvustada võimalust korraldada Eestis Krimmi-sarnane referendum.