Seetõttu on aga PBK kaudu kohalike inimeste informeerimine justkui paratamatu, kuid kaugeleulatuva mõjuga, hindas Lauristin. „Iga inimene tahab saada informatsioonioma emakeeles,“ selgitas ta. „Need Vene kanalid annavad informatsiooni vene keeles Eesti kohta, seal näidatakse Eesti reklaame, Eesti uudiseid,“ viitas ta olukorrale, kus paljude vaatajate arvates jätab PBK pigem kohaliku telekanali mulje. „Ega tema ei hakka otsima üles, kellele see kuulub.“

See on Lauristini arvates aga ka murekohaks, sest niimoodi hägustavad Vene telekanalid piire Eesti kohaliku venekeelse elanikkonna seas, mis ongi Venemaa kaasmaalaste programmi üheks eesmärgiks. „Otsese propaganda suhtes on inimesed enamasti üsna immuunsed,“ ütles Lauristin. „Aga meie aitame oma reklaamide ja uudistega teatud mõttes kaasa nende piiride hägustumisele,“ kus inimesed Eestis tunnevad end justkui Vene kultuuriruumi osana.

Lauristin täpsustas, et ta ei süüdista Eesti ettevõtteid, kes seal reklaamivad või riigiameteid, kes just niimoodi leiavad võimaluse teavitada venekeelseid elanikke. Pigem jättis tema hinnangul riik juba ammu oma töö tegemata – Lauristin on koos teiste teadlastega juba aastaid enne ETV+ loomist pööranud tähelepanu venekeelsete infokanalite ebapiisavusele.

Lauristin ootab jätkuvalt, et Eesti venekeelne telekanal suudaks endale üha rohkem publikut kasvatada. Eesmärgiks võiks tema sõnul olla see, et Ivangorodis vaadataks Eesti venekeelset telekanalit, mitte vastupidi.