"Võimalik on diskussiooni alati tekitada ja ta tekib ka kindlasti. Igal juhul sellises olukorras võimalus arutada riigi jaoks olulisi asju ja ma usun, et praegune president on ka ise sellest huvitatud ja ajakirjandus võiks seda teha ka julgesti. Ma ei näe küll mingisugust takistust arutelu tekkimiseks," ütles Lauristin Delfile.

"Ma arvan, et diskussioon peaks käima Eesti riigi ja ühiskonna oluliste arengute üle. Iga valimine tähendab ka mingisuguste kokkuvõtete tegemist ja mingisuguse uue perioodi algust."

Teise presidendikandidaadi tekkimine elavdab Lauristini hinnangul kindlasti arutelu. "Kui on väärikas kandidaat ja tõesti tekib mingisugune dialoog ja debatt, siis ma arvan, et see on alati kasuks," märkis Lauristin.

Sel laupäeval koguneb Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu, et otsustada, kas panna välja oma presidendikandidaat või anda oma toetus Toomas Hendrik Ilvesele. Juhul, kui IRL otsustab Toomas Hendrik Ilvest toetada, teeb see võimalikuks presidendi valimise juba riigikogus. IRLil on riigikogus 23 kohta. Juba varem on oma toetusest Ilvesele teatanud 33 saadikuga Reformierakond ja 19 saadikuga esindatud sotsiaaldemokraadid. Keskerakond on lubanud presidendi valimise suhtes seisukoha võtta lähitulevikus.

Presidendivalimised toimuvad 29. augustil.