ETV uudistejuht Andres Kuusk ütles SL Õhtulehele, et selle kuu lõpuni Marite Kallasma Aktuaalses Kaameras ei esine.

Kallasma sõnul tegi suvel üks ajakirjanik ettepaneku proovida kuu aega kapsleid, et seejärel teha intervjuu toidulisandi mõjust.

“Andsin oma jaa-sõna,” ütleb Kallasma. Intervjuu tehti Pärnus Tervise sanatooriumi kohviku rõdul. Diktori väitel ta kapslite reklaamimise eest tasu ei saanud.

200 000-lises tiraažis tasuta levitatavas reklaamajakirjas kiidab Marite Kallasma Pharma Nordi toidulisandeid kolmel leheküljel. “Marite Kallasma avaldab hea enesetunde ja vastupidavuse saladuse — need kapslid aitavad mul kõigega toime tulla,” kõlab reklaamartikli pealkiri. Toidulisandit reklaamib Kallasma sõnadega: “Mulle tundub, nagu oleksin ma tulvil uut energiat”, “Isegi mu perearst soovitab seda preparaati”, “Tõesõna — on lausa energialaeng.”

Kallasma lisas, et kogu ajakirjas avaldatud jutt ei ole pärit tema suust. “Hüüdlaused pole minu suust, minu suust on puhtinimlik jutt, mis sinna ümber kaasas käib,” sõnas ta.

Andres Kuuse sõnul usub ta, et Kallasma ei esinenud reklaamis teadlikult.

“On aga selge, et ühe juhtumi tõttu ei unusta me, mida Marite 35 aasta jooksul on meie heaks teinud. Ta jääb üheks “AK” põhisaatejuhiks,” lisas ta.

Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektori Tarmu Tammerki sõnul ei tohiks uudisajakirjanikud hea ajakirjandustava järgi kasutada oma nime ega nägu reklaamides.

Sinu Tervise koostööpartneri, reklaamifirma Guvatrak töötaja Anneli Ohvril ütles, et ei teadnud, et Kallasma ei tohi selliseid intervjuusid anda. “Oleme kõike teinud heas usus, miks see halvasti välja kukkus, tahame kindlasti selgitada,” lausus ta. Reklaamartikli autori nime ei öelnud ei Ohvril ega Kallasma.

Ajakirja Sinu Tervis kirjastaja on Taani House of Trends Company. Ajakirja trükitakse Lätis.