Maripuu rääkis ETV hommikuprogrammis “Terevisioon”, et statistikaamet viimase kolme aasta jooksul neli korda SKP arvutamise metoodikat muutnud, mis on toonud kaasa ka muudatused tervishoiu kogukulude osakaalus SKPst, vahendab ETV24.

“See [tervishoiukulude osakaal SKPst] ei näita tegelikult seda,/../ kas see on tingitud sellest, et ravi hind on kõrge või on pakutud palju teenuseid,” selgitas ta. “Samuti ei ole suudetud leida rahva tervise ja SKP vahel seost,” märkis ta.

Arstide liit ja tervishoiutöötajate kutseliit saatsid sotsiaalministeeriumile avaliku pöördumise, milles nõuti tervishoiu rahastamise suurendamist. Liit pole rahul valitsuse poliitikaga, kus riigieelarve strateegia prognoosib tervishoiu kogukulude jõudmist 6,5 protsendini SKPst alles 2050. aastaks.

Eesti arstide liidu president Andres Kork ütles eilses “Terevisioonis”, et ravikindlustuse eelarve väheneb. Maripuu selgitas, et ravikindlustuse eelarve sõltub maksutuludest. “Ravikindlustuse eelarve sõltub sellest, kui palju laekub ravikindlustusmakse. See ei sõltu poliitilistest valikutest, vaid sotsiaalmaksust, millest 13 protsenti laekub otse haigekassasse,” sõnas Maripuu.