Priit Kallakas täpsustas Delfile, et hetkel ei saa teda Marina Kaljuranna presidendikampaania eestvedajaks nimetada, kuna kampaaniat kui sellist pole veel käimas. "Loomulikult oleme presidendiks kandideerimist arutanud, kuid hetkel on liiga vara öelda, mis tegelikult saama hakkab," selgitas Kallakas.

Aitan teda suurima hea meelega oma vabast ajast ja tahtest.
Priit Kallakas

"Väga kõrge avalik toetus on andnud põhjust arutada, kas presidendiks kandideerimine oleks õige, hea ja vajalik. Presidendiks kandideerimine on eeskätt tema isiklik otsus, mis nõuab hoolikalt konsulteerimist oma pere, sõprade ja toetajatega."

Välisministri nõunik lisas, et Kaljurannale on toetust avaldanud väga paljud poliitikud, sõbrad ja avaliku elu tegelased. "Paljud neist on lubanud Marinat aidata, kui Marina otsustab kandideerida," sõnas Kallakas.

"Mul oleks väga hea meel näha järgmise Eesti presidendina Marina Kaljuranda ning kui ta otsustab kampaaniareele astuda, siis aitan teda suurima hea meelega oma vabast ajast ja tahtest. Igapäevane töö välisministeeriumis selle tõttu ei tohi kannatada," kinnitas Kallakas.

Mismoodi kampaania juures aitaksite, mida teeksite?

Kõike seda, mida vajadusel on vaja teha. Praegu ei käi veel mingit kampaaniat, mistõttu ei oska täpseid tööülesandeid loetleda.

Kas on kindlaid tegevusplaane paika pandud, kui läheb kampaaniaks?

Me oleme arutanud tema kandideerimist presidendiks, aga ühtegi konkreetset plaani hetkel ei ole.

Aga domeen kaljurand.ee?

See oli minu jaoks täiesti üllatus. Ma lugesin selle kohta eile uudistest.

Olete välisministri nõunik. Kui palju on teie töökohustustes kirjas, et peaksite teda aitama presidendikampaania korraldamisel?

Tööajal käib välisministeeriumis igapäevane töö. See tegevus tuleb siiski vabatahtlikult ja muust ajast ehk muude tegevuste arvelt. Loomulikult ei tohi välisministeeriumi põhitöökoht ühegi muu tegevuse all kannatada.

Marina Kaljurand

Veebiportaal geenius.ee kirjutab, et viimastel päevadel on Marina Kaljuranna Vikipeedia artiklis tehtud mitmeid muudatusi. Suur osa redigeerimistest on tehtud aktiivsete Vikipeedia kasutajate poolt, kuid paari muudatuse taga on kasutada "Mbelovas", kelleks on välisministeeriumi avalike suhete osakonna peadirektor Maria Belovas.

Välisministeeriumi ametnik on teinud täpsustusi nii Marina Kaljuranna diplomaadikarjääri puudutava kohta kui ka tema isa ja ema kohta. Geenius.ee-le antud kommentaaris kinnitas Maria Belovas, et tema on nimetatud kahe redigeerimise taga ning ta tegi neid parandusi seoses viimati levinud väärinfo tõttu. Belovase väitel ei saa tuua paralleeli Kaljuranna võimaliku presidendikanditaruuri ning praegu Vikipeedias tehtud muudatuste vahel.

"Seda ei saa kuidagi kampaaniaga siduda, meile ei ole ühtegi sellist tööülessannet pandud. Ma ei oska kommenteerida välisministri võimalikku kandideerimist, kindlasti ei tegele ükski välisministeeriumi ametnik ühegi presidendikandidaadi kampaaniaga," rõhutas Belovas portaalile geenius.ee