“Me leidsime, et just Marina Kaljurand kehastas sel aastal kõige paremini meie kandvaid väärtusi,” ütles Eesti Naiste Koostööketi eesistuja Riina Kitt.

”Kõigil oli meeles, kuidas Eesti suursaadik Moskvas — naise ja avaliku elu tegelasena –jäi aprilli keeruliste ja isegi kriitiliste sündmuste ajal truuks tõelistele, euroopaliku poliitilise kultuuri ja Eesti ühiskonna väärushinnangutele, seistes Eesti rahva ning riigi huvide eest” lisas Riina Kitt.

Eesti Naiste Koostöökett on mittetulundusühing, mis edendab naisorganisatsioonide koostööd, naiste osalemist ühiskonnaelus ning poliitikas ning seisab naiste ja meeste võrdõiguslikkuse eest Eestis.

Aasta teenäitajaks valib Eesti Naiste Koostöökett igal aastal Eesti elusse silmapaistva panuse andnud naise. Sel aastal pakkusid Marina Kaljurannale tihedat konkurentsi Elle Kull, Lagle Parek, Margit Sarv ja Aet Maatee.

Varasematel aastatel on sama aunimetuse pälvinud Ülle Aaskivi (2006), Külli Vollmer (2005), Silvi Ojamuru (2004), Ülle-Marike Papp (2003).