Pärast presidendikampaaniat ja sellele järgnenud puhkust taas välisministeeriumis tööle asunud Kaljurand kinnitas, et praegu ei ole ühtegi erakonda astumine päevakorral.

Küsimusele, kas Kaljurannal on huvi poliitikasse naasta ja näiteks kohalikel valimistel kandideerida, ta konkreetset vastust ei andnud. "Selle üle, kas ja/või mida ma teen tulevikus, ei soovi ma spekuleerida," ütles Kaljurand Delfile.

Kaljurand teatas eile sotsiaalmeedias, et on pärast puhkust pikast ja intensiivsest presidendikampaaniast taas valmis aktiivse tegevuse juurde naasma. "Alates 24.10. alustan osalise koormusega välisministeeriumis nõunikuna küberjulgeoleku küsimustes. See tähendab, et jätkan Eesti esindajana ÜRO küberekspertide töögrupis. Olen osalenud selles töögrupis alates 2014 sõltumata ametikohtadest."

Endine välisminister märkis, et viimastel nädalatel sai ta mitmeid pakkumisi Eestist ja välismaalt erinevate projektide juhtimiseks, aga ka loenguteks rahvusvahelistest suhetest ja diplomaatiast. "Suhtlemine tudengitega ja loengute pidamine on mulle alati meeldinud. Alustan novembris esimese nädalase kursusega Kiievi riigijuhtimise ja poliitika koolis (CAPS - Civil and Political School). Ja loomulikult jätkan kohtumiste ja loengutega Eestis. Mul on väga hea meel, et noored soovivad kohtuda ja arutada nii välispoliiitkat kui ka laiemalt ühiskonnas toimuvat."

Lisaks lubas Kaljurand jätkata ka heategevusprojektidega nagu näiteks Päikeselaagriga.

"Kindlasti tahan edasi tegeleda teemadega, millest rääkisin presidendikampaania ajal: integratsioon, noored, võrdõiguslikkus, võrdne kohtlemine, naiste palgalõhe, naistevastane vägivald, nõrgemate ärakuulamine ja abistamine," loetles Kaljurand.

Reformierakonna presidendikandidaat Marina Kaljurand loobus valimiskampaania tegemiseks välisministri ametist ning tema ministriportfell läks Jürgen Ligile.