“Et just suvi võimaldab palju valimispiirkonnas käia ja inimestega kohtuda, siis võingi öelda, et olen suurema osa suvest ka sellele pühendanud,” rääkis Tuus Delfile.

“Olen osalenud Rannu vallapäevadel, Põltsamaa laulupeol, Aravus pensionäride üritusel, Alatskivi suveüritusel, Meeksi suvepeol, Pajusi vallapäeval, Põltsamaa memme-taadi peol, Kuremaa vallapäeval, Torma vallapäeval, Kassinurme külapäeval, Melliste laadal, Kambja perepäeval, Puhja laadal, Konguta vallapäeval, Kallaste mee- ja kalalaadal, Kalevipoja veefestivalil, Võnnu karajaani üritusel, saare kevadpeol, Põltsamaal ühtelaulmispeol, Vana-Kuuste suveüritusel, Lutsu päevadel, Siimustis, Paduveres, Rõngus, Tabiveres, Peipsiäärses vallas, Kallastel jne,” selgitas ta, et saadiku töö ei tähenda vaid kohal käimist, vaid ka kõne pidamist ja rahvaga rääkimist.

“Põhiline, mis inimesi huvitab on, mõistagi, töökohad. Kõige suuremad probleemid töökohtadega on just Peipsiäärsetes piirkondades. Pidevalt päritakse ühe või teise kärpe kohta ja küsitakse ikka ja jälle ühe või teise hinnatõusu kohta. Mitmete suvel kuuldud probleemide kohta olen koostanud ministritele arupärimised,” lausus Tuus.

Valijate muresid ja probleeme on Tuus arutanud ka piirkondlikes juhatustes. “Huvitav on see, et vaid paaris kohas olen suveüritustel kohanud teisi erakondi. Võib öelda, et neid pole olnud,” märkis keskerakondlane.

“Samuti olen olnud suvel agar artiklite kirjutaja. Neid on avaldatud, Tartu Postimehes, Õhtulehes, Videvikus, Vooremaas, Vali-Uudistes, Postipoisis jm. Kuna olen Keskerakonna volikogu sotsiaalkomisjoni juhataja, oleme paljusid probleeme ka oma komisjonis arutanud ja uueks hooajaks plaanid paika pannud,” kinnitas Tuus, et suvi on töökas olnud.