"Üks kuu tagasi tõdes üks selle eelnõu autoritest härra Marko Pomerants, et see eelnõu on üks selline niivõrd ebamugav, et sellega kohe ei tahaks sel ajal saalis olla, pigem võiks olla haige või peidus tualetis," alustas Tuus-Laul.

Pomerants kasutas peale Tuus-Lauli sõnavõttu võimalust talle vastata. "Ma kinnitan, et eelnõude menetlemise ajal olen ma alati saalis ja tualetti kasutan ainult sihtotstarbeliselt, mitte redutamiseks," ütles Pomerants.

Tuus rääkis järgnevalt pikalt antud seadusemuudatuse ajaloolisest taustast. "Tuletan veel ajalugu nii palju meelde, et Maret Maripuu ütles 2008. aastal, et just nimelt selle punktiga, et omal soovil lahkujad hakkaksid saama 40 protsenti, on töölepingu seadus tehtud väga atraktiivseks ja inimesed tahavad meil töötada ning et see eelnõu ja see punkt tagab turvalise paindlikkuse. Nüüd siis me oleme siin, et seda punkti tühistada," lausus Tuus-Laul.

"Ma tõepoolest küsin, et kus on siis see aumeeste kokkulepe? Kuidas me saame üldse usaldada neid mehi-naisi, kes olid siis riigikogus ja kes on ka praegu ja kes seda teevad oma kätega? See on, ma kordan veel kord, kokkuleppe murdmine, see on tööinimeste petmine."

Talle ei meeldinud ka eelnõu seletuskirjas olev seisukoht, mille kohaselt puudub põhjus eeldada, et enamus omal soovil või poolte kokkuleppel töölt lahkuks selle sunni tagajärjel. "Ka peaminister Andrus Ansip arvab, et kuigi selline ebaõiglus isegi eksisteerib, siis ei tohiks seda n-ö rahaga kinni maksta. No ma ei tea, millega siis veel?" pahandas Tuus-Laul.

Ja teiseks on tema sõnul seaduseelnõu seletuskirjas öeldud, et see eelnõu tagab töötukassa jätkusuutlikkuse ja vahendite olemasolu. Töötukassas on tema sõnul aga kuskil 350 miljonit eurot tagavarasid, nii et sellest jätkuks isegi siis, kui töötus kasvaks kaks korda või isegi rohkem ja ikkagi oleks töötukassa eelarve plussis.