Laev oli inimestega maksimaalselt täidetud. Rootsi minnes oli rohkem eestlasi ja vastupidi näis jäme ots olevat välismaalaste käes. Rootslane selles kontekstis tähendab ka multikulti inimesi - türklasi, iraanlasi jt. Lisas meeldivat värvi selles laevamelus.

Laevaelu oli täidetud üritustega, mille põhisisu oli mõistagi see, et inimene võimalikult palju raha jätaks Tallinki pardal olevatesse kauplustesse, söögi- ja eriti joogikohtadesse. Käis meeletu loterii, Lotte kablutas ringi nii minnes kui tulles, soovi korral võis noor ja vana Lottega end mõõduka raha eest pildistada lasta.

Laeva kesköine show pole küll Pariisi Lidoga võrreldav, aga kahtlemata hea tase sellest hoolimata. Inimesed tantsisid Airi Allvee laulu saatel. Tantsupõrandale mindi kohe esimeste taktidega. Rootsi pensionärid tantsisid hästi. Eesti noored samuti.

Õhtu edenedes, pean silmas reedet, tõusis tuju vastavalt joodud alkoholile. Eestlased ja rootslased manustasid va hundijala vett suhteliselt samas tempos ehk tegelikult palju. Ei tea kosta, kes oli laeval kainem, kas rootslane või eestlane.

Ühte panin küll tähele, et meie lähedal oli kolm noort eesti naist. Nemad kainusega silma ei paistnud. Kui ma poleks feminist, siis ütleksin, et üks kolmest räuskas. Olgu peale, diplomaatiliselt väljendades see naine „elas ülevoolavalt oma emotsioone välja“. Kui juhtisin tähelepanu, et võib-olla ta võtaks veidi vaiksemalt, siis sai purjus naise suust kuulda mida kõike. Tagatipuks seda, et tema on maalt, aga mina olen eurosaadik. Kui oleksin Ansip, siis teadagi kutsuks taevast appi.

Mõtlen, et tegelikult on õigus neil, kes ütlevad, et viin on tugeva inimese jook. Sellest hetkest, kui alkohol võtab võimust inimese üle, on asjad halvad. Eriti siis, kui naine on purjus, et mitte öelda laustäis. Me andestame purjus mehele päris palju, aga poolpidune naine on meile siiski suhteliselt vastuvõtmatu.

Siiani on levinud arvamus, et küll need soome naised joovad palju. Mina aga võin väita, et eesti nooremad naised ei jää joomisega küll põrmugi soomlannadele alla. Olles mõnda aega elanud lõunapool Euroopas, võin kinnitada, et statistika ei peta, kui ütleb, et Euroopa Liidu põhjamaalaste joomine ületab kordi lõunamaalaste viinalembuse. Kurb, aga tõsi - alkohol on tugeva inimese jook.

Miks aga eesti inimene ülepea nii palju joob, on hoopis uus teema.