"Tunnen Riigikogu liikmena häbi Toompeal toimuva üle," kirjutas Mikko oma Facebooki lehel. "Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muutmise seaduse eelnõu menetlemine on kui kurdi ja pimeda dialoog. Opositsioon räägib kurtidele koalitsiooni kõrvadele."

Mikko sõnul on aga veel masendavam lugeda mõtteid seadusandjate tegevusest haridusfoorumi listis sellest, kuidas Toompea tegevus pedagoogidele paistab.

Ta tsiteeris kibeda meelega listis esitatud küsimusi: "Kas see on seesama maa? Kas on mingit viisi või võtet, et lollid rahva üle otsustamisest minema peksta? Kas need inimesed pole iial koolis käinud ega tea midagi lapsest? Kuidas nad sinna ametisse said???"

"Tunnen suurt kurbust ja palun vabandust õpetajate käest," lõpetas Mikko oma sissekande.

Riigikogu on põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muutmise seaduse eelnõu menetlenud juba mitu päeva. Öö läbi kestnud istung jätkus neljapäeva hommikul kell 10 korralise istungiga, mis lõppes kell 13.

Kella 17ks on riigikogu juhatus kokku kutsunud täiendava istungi ja selle lõppemisel teise täiendava istungi. Ühtlasi on juhatus juba kokku kutsunud ka kaks erakorralist istungit, millest esimene algab öösel kell 00.15.

Koalitsiooni eesmärk on PGS eelnõu enne suvepuhkust riigikogust läbi suruda, opositsioon aga võtab 10-minutilisi vaheaegu. Kuna öösel hääletati eelnõusse sisse ka kaks vastuolulist muudatusettepanekut, siis ei saaks president uut PGSi kuidagi välja kuulutada ja mõistlik oleks selle eelnõu lugemine katkestada.