"Olen nii ônnelik, et eile hilisõhtul vabanes Itaalia ja kogu Euroopa ühest aferistist. Head teed ex-PM Berlusconi!" kirjutas Mikko oma Facbooki seinale.

Mikko rääkis Delfile, et tal on hea meel, et sellise mehe aeg on lõppenud. „Ma hingan kergemini, et teda number ühena poliitilisel areenil ei ole,“ lausus ta.

Mikko kirjeldas Berlusconit kui suurekaliibrilist ärimeest, kes oli koondanud enda kätte väga selgelt Itaalia massimeedia ja manipuleeris ühiskonnaga.

Mikko sõnul oli Berlusconi ennekõike showman ja populist. Berlusconi rahvusvaheliste suhete kohta märkis Mikko, et Itaalia peaministril olid väga lähedased suhted Vladimir Putiniga.

Mikko sõnul on Itaalia poliitika maasitikku põhjamaalastel keeruline mõista. „Neile on omased intriigid ja see, mis toimub telgi taga,“ kõneles ta.

Vaatamata sellele, et spekuleritakse Berlusconi edasisele mõjule just telgitagustes, usub Mikko, et Berlusconi roll on kahanenud. „Berlusconi roll ei ole enam see, mis oli siis kui ta oli peaminister,“ rääkis Mikko. „Ma julgen väita, et võimsusaste on kordi väiksem.“

Berlisconi järglase Mario Monti kohta rääkis Mikko järgmist: „Kui ta oli Euroopa Komisjoni volinik, siis tema tegevus oli korrektne ja ta oli austusväärne volinik oma Brüsseli aegadel.
Seetõttu ma julgen väita, et hoolimata spekulatsioonidest on Berlusconi võim igal juhul ahenenud.“

Mikko sõnul on nüüd küsimus selles, kuidas käituvad Berlusconi omanduses olevad meediakanalid, mis seni on olnud Berlusconi põhitrump.

Itaalia peaminister Silvio Berlusconi käis laupäeva hilisõhtul president Giorgio Napolitano residentsis ning andis talle üle oma lahkumisavalduse.