Lill kordas ETV saates „Kahekõne“ oma riigikogus peetud ettekandeski kõlanud mõtet, et venekeelset elanikkonda pole Eestis kuulda võetud.

Ta leidis, et kui ikkagi reaalsuses ei olda valmis vene koolides üle minema eestikeelsele õppele, siis tuleks veel kasutada võimalust õpetada neile eesti keelt.

Tema sõnul ei ole mõtet teha seda mängu, et õpime eesti keeles siis, kui ametnik tuleb ja muidu õpetada ikkagi vene keeles.

Venekeeles elanikkonna integreerimiseks ta neile Eesti kodakondsust siiski ei annaks, samuti ei võimaldaks ta asju ajada vene keeles. Küll aga kasvataks Lill valmisolekut, et ka eestlased oleks valmis rääkima vene keeles. „Pealekasvav põlvkond seda ei ole ja sellepärast puudub ka dialoog,“ sõnas ta.

Lill sooviks, et Tallinnas ei oleks Keskerakonna ainuvõimu ja ka teised erakonnad võtaks ette samme, et kõnetada sihtgruppi, kes valivad Keskerakonda. Sisulist tahet jõuda venekeelse elanikkonna juurde on tema sõnul näha ainult sotsiaaldemokraatide juures.

Lill kinnitas, et tal endal ei ole plaanis ühegi erakonnaga liituda. „Mul on ainult hea meel, kui minu mõtteavaldus viib uute mõtteavaldusteni,“ lausus ta.