Tsahknaga osaleb ERP kohtumisel Brüsselis koos ERP ja teiste ERP erakondade juhtide Angela Merkeli, Jean-Claude Junckeri, Donald Tuski, Victor Orbani, Nicolas Sarkozy ja Petteri Orpoga.

"Ülemkogu eesmärgiks ei saa olla brittide survestamine kiireks lahkumiseks, vaid peame neile andma aega settida ning mõista oma otsuse tagamaid. Sama on vaja teha kogu Euroopa Liidul", ütles Tsahkna.

"Miks otsustasid 17 miljonit Euroopa kodanikku liidust lahkumise poolt olukorras, kus Euroopa unikaalne koostöö on taganud rahu ning majandusliku koostöö? Miks on kujunenud Euroopa Liit süljekausiks, et kõik probleemid, ka siseriiklikud, aetakse tema kaela? Miks kasutab Euroopa Liit retoorikat, nagu suudaks lahendada küsimusi, mis tema võimusesse ei kuulu?", sõnastas Tsahkna teemasid, millest on vaja rääkida.

Tsahkna sõnul peab Euroopa Liit sõnastama selgelt oma olemasolu nurgakivid ning nende selgitamise eest ka seisma. "Euroopa institutsioonid ei pea tegelema mikroküsimustega ja ülereguleerimisega, vaid seisma euroopalike väärtuste ees, mis on arusaadavad ka tema kodanikele. Need väärtused tuleb uuesti sõnastada", rõhutas Tsahkna.

"Selleks, et vältida eurovastaste edu ka teistes liikmesriikides, tuleb näilise ühtsuse asemel leida tegelik, väärtustele tuginev ning inimeste poolt usutav ühisosa. Euroopa kodanikud tunnevad ära, mis on tegelik ja mis teeseldud ning seetõttu on vajalik sisuline arutelu Euroopa tuleviku üle", lisas Tsahkna.

Isamaa ja Res Publica Liit kuulub ainsa Eesti poliitilise erakonnana Euroopa Rahvaparteisse. Euroopa Rahvapartei on Euroopa suurim poliitiline jõud, mis koondab ligi 80t paremkonservatiivset ja kristlik-demokraatlikku erakonda Euroopas. Euroopa Rahvaparteil on suurim fraktsioon Euroopa Parlamendis.

EPP esimeeste koosolek toimub Eesti aja järgi täna kell 12.00-15.00.