"Sain politseilt kätte trahviotsuse, mille järgi on minu karistus 106 trahviühikut ehk 424 eurot," ütles Tsahkna BNS-ile.

Tsahkna sõnul on ta oma karistusega rahul ja ei kavatse seda vaidlustama hakata. Juhtimisõigus jäi Tsahknale alles.

Tsahkna jäi joobes juhtimisega politseile vahele 11. juuni hommikul Pärnus. Tsahkna joove oli üle 0,5 promilli, lisaks eiras ta liiklusmärgi "sissesõidukeeld" nõudeid ning tema autol oli läbimata kohustuslik tehnoülevaatus.

11. juunil teatas Tsahkna suhtlusportaalis Facebook, et politsei tuvastas tal roolis olles 0,28 jääknähu ning soovitas kõigil, kes hommikul rooli istuvad ja ennast täiesti korrektselt tunnevad, siiski alkomeetriga oma seisukord üle kontrollida.

Politsei kinnitusel oli Tsahkna joove üle 0,5 promilli, lisaks eiras ta liiklusmärgi "sissesõidukeeld" nõudeid ning tema Honda CR-V-l oli läbimata kohustuslik tehnoülevaatus. Tsahknale näidatud number 0,28 näitab, mitu milligrammi alkoholi tuvastati liitri väljahingatava õhu kohta.

Tsahkna ütles, et temale näitas politsei alkomeetrilt just sellist näitu, millest ta kohe ka avalikkust teavitas. „Mulle näidati näitu, mis fikseeriti. Ma ei ole väitnud, et see oli promillides,“ ütles Tsahkna juunis BNS-ile.